Het EKWC Soundlab

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 50.000 (115%)

Prachtige concerten, meeslepende optredens en mysterieuze installaties met keramiek, muziek en geluid bij het Europees Keramisch Werkcentrum: dat is wat we met het Soundlab willen realiseren. Help ons de volgende (muzikale) stap te maken en loop met ons mee als een olifant door de porseleinkast: doneer aan het EKWC Soundlab!

Hoe klinkt rinkelend keramiek, wat gebeurt er als je borden tegen de muur gooit? En kan je daar muziek van maken? Componisten, geluidskunstenaars en muzikanten willen wij de mogelijkheid bieden met de klanken van keramiek aan de slag te gaan. Zodat je als bezoeker kunt genieten van bijzondere concerten bij het EKWC.

Wat is het Soundlab precies?
Het Soundlab wordt een ontmoetingsplek én platform. Het Soundlab zal bestaan uit een geluids- en keramiekstudio waar gewerkt kan worden en een concertzaal voor publieke optredens en uitvoeringen. En hier hebben we jouw hulp bij nodig!


Waar gaat mijn donatie heen?
Met jouw steun kunnen we meetapparatuur, synthesizers, microfoons en versterkers aanschaffen. Verder kunnen we met je bijdrage een van de ateliers akoestisch geschikt maken voor werken met geluid en zijn we in staat om een concertzaal met 40 stoelen te realiseren. Een plek waar we je de composities, liedjes, performances en installaties ten gehore kunnen brengen die in de studio zijn gecreëerd.

Oisterwijk?
Ja, precies! In Oisterwijk. Geniet van mysterieuze klanken tijdens een bijzonder avondje uit bij u om de hoek. Of als u van verder komt: de trein stopt nagenoeg voor de deur en er is volop parkeerruimte. Ook werken we samen met festivals en concertzalen in Nederland en ver daarbuiten om de bij het EKWC gecreëerde geluidswerken ten gehore te brengen bij jou in de buurt.

Waarom nu?
De vraag vanuit deelnemers om te kunnen werken met geluid nam de afgelopen jaren aanzienlijk toe. We hebben echter onvoldoende faciliteiten om aan die vraag te kunnen voldoen. Met de realisering van het Soundlab willen we geluid en muziek een vaste plek geven binnen het EKWC om zo de grenzen van muzikaal keramiek op te kunnen zoeken. 

Wat is het Europees Keramisch Werkcentrum?
Het EKWC is een internationale werkplek voor keramiek. Al meer dan 50 jaar worden hier, van over de hele wereld, kunstenaars, designers en architecten ontvangen om te experimenteren met klei. Dit levert zowel bijzondere kunstwerken op, als technische innovaties. De resultaten zijn te zien in musea van New York tot Tokyo.

Unieke tegenprestatie!
Tijdens deze crowdfunding kun je ook een werkperiode voor jezelf bemachtigen! Voor een donatie van € 15.000 ben je hier drie maanden welkom om te komen werken. Met alleen keramiek, of met keramiek en geluid, de keuze is aan jou. We hebben een studio voor je en je kunt hier 24 uur per dag werken. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jorgen Karskens, jorgen@ekwc.nl.

ANBI
Als stichting hebben we een culturele ANBI-status. Dit betekent dat giften voor een groot gedeelte afgetrokken kunnen worden bij uw belastingaangifte.

Doneer
Help mee om het Soundlab mogelijk te maken, doneer!


De crowdfundingvideo is gemaakt door Cameraden Media: https://www.cameradenmedia.nl/

Meer info over Sundaymorning@ekwc:
www.sundaymorning.ekwc.nl

Volg ons ook op Instagram, Facebook en Linkedin.

 

 

€ 15 Doneren We zijn je eeuwig dankbaar - Wat fijn dat je ons project steunt! We zijn je eeuwig dankbaar voor je donatie! 16 donateurs € 25 Doneren Canvas tas ekwc - Dankjewel! Als teken van onze dank ontvang je een prachtige canvas EKWC-tas. Met ons spiksplinternieuwe logo erop. 25 donateurs € 50 Doneren Muziektegel - Ga zelf thuis aan de slag met geluid en keramiek met deze unieke muziektegel: door ons voorzien van een akoestisch glazuur en een drumstokje. Elke tegel maakt een ander geluid. 30 donateurs € 75 Doneren Aanrader Openingsconcert bijwonen - Wees welkom bij het openingsconcert begin 2022. De aller aller allereerste keer dat we de bij het EKWC gecreëerde bijzondere klanken aan publiek laten horen in de fonkelnieuwe concertzaal. Heel spannend! Het wordt intens, mysterieus en onvergetelijk. 14 donateurs € 100 Doneren Schaal EKWC - Heel erg bedankt! Oisterwijk heeft prachtige natuur. De schaaltjes zijn geïnspireerd op de Oisterwijkse bossen, vennen en fauna. Allen handgemaakt en daardoor uniek. Vanzelfsprekend kun je al tikkend met je lepel op de schaal prachtige tonen tevoorschijn toveren! 21 donateurs € 250 Doneren Naamplaatje in kleine zaal - Yes! Als dank voor deze prachtige donatie vereeuwigen we je naam op een prachtig keramieken naamplaatje in de concertzaal. Je kunt ook meerdere plaatjes doneren om je naam groter te maken, of meerdere namen op te nemen. 12 donateurs € 500 Doneren Zaaltje voor eigen event gebruiken - Supermooi bedrag, dank daarvoor! De concertzaal staat geheel tot je beschikking om iets leuks in te organiseren. Voor jezelf, of voor je klanten. Muziek maken, een lezing geven, vergaderen, alles kan! Voor een dagdeel is de ruimte voor jou. € 1.000 Doneren Geluidsobject Daniel Maalman - Kunstenaar Daniel Maalman maakte bij het EKWC de poëtische geluidsinstallatie Soundshapes, bestaande uit 32 objecten. Omdat je zo genereus bent, krijg je één van deze objecten. Het kunstwerk hang je thuis op, je stopt de stekker in het stopcontact en je kunt genieten van een prachtige, door Daniel geschreven, compositie. 1 donateur Niet meer beschikbaar € 5.000 Doneren Sponsor Soundlab werkperiode van kunstenaar - Wat een geweldig gebaar! Uit de jaarlijkse EKWC-selectie van kunstenaars kun je kiezen wie je wilt steunen. De gekozen kunstenaar kan drie maanden bij ons komen werken met geluid en keramiek. Aan het einde van de werkperiode ontvang je van de kunstenaar een uniek kunstwerkje.
Bekijk alle

Hoera!

26-10-2021 | 08:07 Fantastisch, het is gelukt! De crowdfundingcampagne voor het Soundlab in EKWC is helemaal geslaagd, mede dankzij jou. Heel erg bedankt voor je steun! Samen met maar liefst 192 donateurs heb jij het Soundlab werkelijkheid gemaakt. Dank ook voor alle hartverwarmende reacties: 'The Soundlab will be an exciting, innovative addition to the EKWC studios and programs for artists and the public! I'm excited to be a small part of this new initiative by helping them reach their goal.' 'The EKWC is for me the most creative place for ceramic art in the world, which I have visited as a residence so far. The staff is fantastic, supporting, highly skilled and the facilities are just amazing. For me the EKWC is a place of humanity, where you meet artist/ and culture involved persons from different disciplines, from different age, from different status in their carreer and from different places in the world, which all highly believe in their ideas and their work and which at the same time are all open to meet other artists ideas on eye level.' ‘From one of many who knows the value of the EKWC this is another great initiative!‘ Het SoundlabInmiddels zijn we (voorzichtig) begonnen met de bouw van het Soundlab. We verwachten het Soundlab half januari 2022 gereed te hebben, zodat we in februari het eerste concert kunnen geven. Je ontvangt een uitnodiging om een concert bij te wonen!  De tegenprestatiesAls dank voor de donatie zullen sommigen van jullie een tegenprestatie van ons ontvangen. Ook hierover ontvang je binnenkort bericht.  Nogmaals duizendmaal dank voor alle steun, het delen van de campagne en jullie geweldige reacties. Je hoort snel van ons.  Warme groet, Team EKWC
Lees meer